PSV Vrouwen grijpt naast Eredivisie Cup

PSV Vrouwen heeft naast de Eredivisie Cup gegrepen. Op eigen veld werd met 2-3 verloren van FC Twente.
Een week geleden bleek FC Twente ook in eigen huis een maatje te groot. Daar verloren de vrouwen van PSV met 4-2. 

Desondanks was het PSV die het sterkste uit de startblokken kwam. Binnen 10 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Katja Snoeijs werd in het strafschopgebied neergehaald en Kayleigh van Dooren schoot de strafschop binnen. PSV kreeg kans na kans, maar geen enkele speelster wist de kansen te benutten. Zo raakte Smits de paal en werd uit de vele hoekschoppen niet gescoord. FC Twente ging daarentegen wel goed met de kansen om. Een hoekschop van de bezoekers viel bij de eerste paal binnen. Even later kwamen de Tukkers zelfs op voorsprong. De keepster van PSV schatte een bal verkeerd in en hierdoor kon de rebound binnen worden gewerkt.  Ruststand: 1-2.

Tweede helft
De vrouwen van PSV moesten bij aanvang van de tweede helft minimaal drie keer scoren om kans te blijven maken op de Eredivisie Cup. PSV ging dan ook vanaf het begin op jacht naar goals. Na een uur spelen werd de thuisploeg beloond. De bal kwam aan de rechterkant terecht bij Pattiwael en zij schoot de bal tegen het net. 2-2. PSV bleef doorzetten, maar het was uiteindelijk FC Twente die scoorde. Spits Kalma scoorde de 2-3 en bezorgde FC Twente daarmee de Eredivisie Cup.

Jong PSV
Jong PSV heeft het vrijdag opgenomen tegen Cambuur Leeuwarden. In Leeuwarden werd met 4-2 verloren. Namens de thuisploeg wisten Robert Muhren, Michael Breij en Jamie Jacobs te scoren. Noni Madueke en Yorbe Vertessen deden namens Jong PSV wat terug. 


advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen