Romee Leuchter(PSV) in duel met Danique Ypema (FC Twente) PSV Media

PSV Vrouwen geeft koppositie uit handen

PSV Vrouwen heeft dinsdagavond de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen weggegeven aan FC Twente.

PSV had ondanks de uitgedunde selectie het beste van het spel de eerste helft, maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken. Door een corona-uitbraak in de selectie moesten zes PSV’ers aan de kant blijven. Onder hen clubtopscorer Joëlle Smits.

Het duurde tot de 60ste minuut voor PSV op voorsprong kwam. Esmee Brugts schoot de bal na een uur spelen langs Twente-keeper Van Domselaar.

PSV slaagde er niet in die voorsprong vast te houden. De tukkers kwamen op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Mande van den Berg. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd sloeg FC Twente nogmaals toe met een schot van afstand. Daarmee werd de eindstand bepaald op de Herdgang: 1-2.

Daardoor gaat PSV Vrouwen met een punt achterstand op FC Twente de kampioenspoule in, in punten staan de Eindhovenaren gelijk met Ajax. Behalve PSV, FC Twente en Ajax zit ook ADO Den Haag in de kampioenspoule.

In de kampioenspoule wordt het aantal punten van de deelnemende teams gehalveerd, voordat de teams het twee keer tegen elkaar opnemen.

Laat je reactie achter