PSV Media

PSV Vrouwen beleeft droomdebuut in Philips Stadion

PSV Vrouwen speelde vrijdagavond voor het eerst in het Philips Stadion. Een droomdebuut, want ze wonnen met 6-2 van ADO Den Haag.

PSV Vrouwen begon de wedstrijd sterk. Na zo'n 12 minuten spelen stonden de Eindhovenaren al op voorsprong. Een voorzet van Joëlle Smits werd in het eigen doel gewerkt (1-0). Twintig minuten later maakte de spits zelf een doelpunt en stond PSV voor met 2-0.

Romeé Leuchter was de volgende die een doelpunt maakte voor PSV Vrouwen. In de 38ste minuut haalde Leuchter uit en de bal viel via de onderkant van de lat binnen (3-0). ADO Den Haag scoorde in de 42ste minuut via een penalty. Naomi Pattiwael wist twee minuten later te scoren voor PSV: 4-1. Vlak voor het rustsignaal schoot Smits ook nog de 5-1 binnen.

Tweede helft
PSV speelde in de tweede helft iets behoudener en beide ploegen wisten nog één keer te scoren. ADO Den Haag in de 67ste minuut en PSV Vrouwen in de 78ste minuut. Het was Smits die haar derde doelpunt maakte. 

Met deze overwinning blijft PSV in het spoor van FC Twente, dat met 1-0 van Ajax wist te winnen. Volgende week zondag reizen de vrouwen af naar Amsterdam voor de topper tegen Ajax.

Laat je reactie achter