PSV verliest tweede plek aan Willem II

Het is PSV zaterdagavond niet gelukt om te winnen van Willem II. In het uitverkochte Koning Willem II Stadion in Tilburg verloren de Eindhovenaren met 2-1.

Tijdens de wedstrijd tussen de nummer drie en twee van Nederland was PSV in het begin de baas op het veld. Na vier minuten spelen waren er al verschillende kansen om te scoren, maar de openingstreffer was voor Willem II door een eigen doelpunt van Eran Zahavi. Dat gebeurde in de twintigste minuut. Tien minuten later kopte Zahavi de bal in het doel van keeper Timon Wellenreuther en was het 1-1.

Blunder

De keeper van Willem II stopte nog vele kansen voor PSV in de tweede helft. In het volle stadion lieten de Tilburgse fans zich duidelijk horen. De 2-1 werd een kwartier voor tijd gemaakt door Ché Nunnely. Hij kwam in balbezit na een fout van PSV. Het leek erop dat de keeper van PSV de bal gemakkelijk kon vangen, maar liet hem via zijn handen over de doellijn verdwijnen. Na het tweede doelpunt van Willem II wisten de Eindhovenaren geen echte kansen meer te creëren. 

PSV staat nu op de derde plek van de Eredivisie. De volgende wedstrijd is op 30 september tegen SK Sturm Graz (Europa League). Op 3 oktober spelen ze tegen Sparta Rotterdam.

Laat je reactie achter