Photo Prestige

PSV verliest topper tegen Ajax

PSV is in de topper tegen Ajax met 1-0 onderuit gegaan in de Johan Cruijff Arena.

In Amsterdam moest PSV het doen zonder de vertrokken Steven Bergwijn en Gastón Pereiro, terwijl aanwinst Ricardo Rodriguez op de bank begon. Normalerwijs is de topper tegen Ajax een belangrijke wedstrijd in de titelrace, maar voorafgaand aan de wedstrijd leek de Eindhovense ploeg zelfs met een eventuele overwinning kansloos voor de titel. De aanloop naar de wedstrijd stond dan ook vooral in het teken van interne ruzies die in de media domineerden en slechte resultaten die PSV achter zich probeerde te laten. 

Na het eerste fluitsignaal was het meteen duidelijk dat Ajax in betere doen is dan PSV. De Amsterdamse ploeg viel aan, terwijl PSV moest wachten op de counter. Door enkele reddingen van Lars Unnerstall bleef het tot de 35ste minuut 0-0. Op dat moment verloor PSV de bal in de opbouw en Quincy Promes scoorde de enige treffer van de wedstrijd. 

Ook in de tweede helft wist PSV niet tot grote kansen te komen en eindigde de wedstrijd in 1-0. Door de nederlaag is de achterstand op Willem II en Feyenoord opgelopen tot vier punten, terwijl koploper Ajax veertien punten meer heeft. 

PSV neemt het volgende week op tegen Willem II. 

Laat je reactie achter