PSV Media

PSV verlengt contract jeugdspeler; Obispo staat voor rentree

PSV heeft het contract van de Belgische jeugdinternational Emmanuel Matuta verlengd. Armando Obispo maakt dinsdagavond na een half jaar zijn rentree.

Matuta zit al zo’n zeven jaar in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. Dit seizoen werd hij definitief overgeheveld naar Jong PSV, waarvoor hij dit seizoen negentien wedstrijden in actie kwam.

De in Mechelen geboren verdedigende middenvelder tekent een contract tot medio 2023. Matuta speelde aanvankelijk vooral in de verdediging, maar werd door Ruud van Nistelrooij op het middenveld geposteerd. Dat beviel zodanig dat hij daar bleef staan.

Het bijtekenen van Matuta is niet het enige goede nieuws voor Jong PSV. Vanavond maakt Armando Obispo zijn opwachting in het elftal van Peter Uneken. Het is de eerste keer sinds zijn blessureleed, dat de verdediger weer speeltijd op doet.

Obispo werd vorig seizoen verhuurd aan Vitesse en speelde daar overtuigend. In de voorbereiding raakte het exponent van de jeugdopleiding echter geblesseerd. Dinsdagavond tegen Helmond Sport maakt de verdediger zijn eerste minuten sinds 22 augustus.

Laat je reactie achter