PSV verlaat bekertoernooi na verlies tegen Ajax

PSV zal ook dit jaar de KNVB-beker niet winnen. In de Amsterdam Arena verloor het woensdagavond de bekerclash met Ajax met 2-1.

PSV, waar reservekeeper Lars Unnerstall aan de aftrap verscheen, werd in de eerste helft overrompeld door een veel agressiever spelend Ajax. De Eindhovenaren mochten van geluk spreken dat het bij rust nog 'maar' met 2-0 achter stond. De Franse winteraankoop Sébastian Haller zorgde voor beide doelpunten. PSV stelde er niet meer dan een grote kans van Donyell Malen tegenover. Hij faalde oog in oog met keeper Stekelenburg.

In de tweede helft liep het een stuk beter met PSV en kwam het ook tot meer kansen. Dat leidde in de 77ste minuut tot de aansluitingstreffer, een eigen doelpunt van Ajax-verdediger Justin Timber die een voorzet van Denzel Dumfries achter zijn eigen doelman Stekelenburg werkte. PSV drong daarna nog wel aan, maar wist niet meer te scoren. Daardoor bekert Ajax verder en wist PSV voor de veertiende keer achter elkaar geen binnenlands topduel te winnen.

Laat je reactie achter