advertentie Banner Profile Mekkes

PSV Media

PSV-trainer maakt excuses naar Zoet

PSV-coach Mark van Bommel heeft zijn excuses aangeboden aan doelman Jeroen Zoet.

Rond het duel met Willem II zondag ontstond er ophef over de opstelling van de trainer. Zoet werd pas vlak voor de wedstrijd in Tilburg verteld dat hij derde keeper was. Hij verwachtte dat hij reserve-doelman zou zijn, na Lars Unnerstall. Zoet was woedend, toen hij hoorde dat als derde op de lijst stond.

"Keus verkeerd uitgepakt"
“Wij hebben verzuimd om Jeroen op zaterdag te vertellen dat hij in Tilburg derde doelman zou zijn”, legt Van Bommel uit. “De reden voor die keuze om hem voor Willem II geen reservedoelman te maken was simpel. Wij wilden voorkomen dat Jeroen bij een blessure of rode kaart voor Unnerstall zou moeten invallen. Dat leek ons gezien het feit dat ik hem na al die jaren als eerste doelman gepasseerd heb geen goede situatie. Niet voor Jeroen, maar ook niet voor de ploeg. Door een pijnlijke communicatiefout kreeg Jeroen dit pas zondag in Tilburg te horen en dat is niet goed te praten."

"Jeroen was terecht woedend, maar was toch zo professioneel om met Lars de warming up te doen. Tijdens de warming-up heb ik besloten dat het beter was om hem niet op de bank te zetten, om te voorkomen dat hij voortdurend in beeld gebracht zou worden. De intentie was om hem te beschermen, maar dat heeft achteraf verkeerd uitgepakt.”

"Zoet heeft niets verkeerd gedaan"

“We hebben niet goed gehandeld. Jeroen heeft ruim 250 wedstrijden voor PSV gekeept. Het is een op en top-professional, die nu even in een mindere fase zit. Ten onrechte heeft hij gisteren verwijten gekregen. Wij hebben namelijk een fout gemaakt, hij heeft niets verkeerd gedaan. We hebben hier met Jeroen zondagavond en vandaag over gesproken. Hij heeft onze excuses geaccepteerd.”

Laat je reactie achter