PSV Media

PSV toont zich weer eens efficiënt: 4-1

PSV heeft een overtuigende overwinning geboekt in Oostenrijk. Sturm Graz ging in Oostenrijk met 4-1 over de knie.

Voor PSV was er veel aan gelegen om te winnen. Niet alleen omdat in de eerste wedstrijd tegen Real Sociedad gelijk werd gespeeld, maar ook om de nare smaak van het verlies tegen Willem II, waar de Eindhovenaren wel veel kansen creëerden, weg te spoelen.

In de openingsfase hadden de Eindhovenaren het niettemin moeilijk met het hoge drukzetten van de Oostenrijkers. Na een kwartier spelen kwamen de Eindhovenaren beter in het spel. Dat leidde niet meteen tot grote kansen. Zo’n kans kwam er na een half uur spelen wel. Marco van Ginkel kopte een corner naar de grond. Sangaré werkte de bal met zijn rug naar het doel binnen.

De tweede helft was een stuk enerverender. Eerste maakte Zahavi op aangeven van Götze de 2-0. PSV kon echter niet lang van die stand genieten omdat nog geen vijf minuten later Sturm Graz scoorde uit een corner.

Dat zorgde voor nieuwe energie bij de Oostenrijkers, die de Eindhovenaren de twintig minuten die daarop volgde alle zeilen bij moeten zetten om de gelijkmaker te voorkomen. Joël Drommel wist zich met een paar beslissende reddingen te onderscheiden in de periode. Van de aanvalsdrang van Sturm Graz kwam vijftien minuten voor tijd abrupt een einde toen de jarige Phillip Max de bal in zijn voeten kreeg. De linksback raakte de bal vanaf een meter over 25 voortreffelijk, had het geluk dat ie licht werd aangeraakt, en zag hem in de linkerhoek belanden.

Gebroken verzet
Daarmee was het Oostenrijkse verzet gebroken. Zeker nadat Yorbe Vertessen de ruimte die de Oostenrijkers achterin weggaven, genadeloos afstrafte met een geplaatst schot in diezelfde linkerhoek. Even daarvoor had Vinícius een honderd procent kans om zeep geholpen door voor bijna open doel te lang te wachten met schieten.

Smetje op de avond
Enige smetje op de avond was een rode kaart voor Sangaré die in de slotfase een wel heel goedkope (tweede) gele kaart kreeg. Een Oostenrijker liep tegen de uitgestoken arm van de Ivoriaan  – die wederom een puike wedstrijd speelde – en ging als door de bliksem getroffen naar de grond.

Met de 4-1 gaat PSV aan de leiding in de poule. Omdat AS Monaco gelijkspeelde tegen Real Sociedad hebben de Monegasken evenveel punten als de Eindhovenaren, maar een minder doelsaldo.

Laat je reactie achter