PSV Media

PSV tegen Celtic of FC Midtjylland bij winst tegen Galatasaray

Mocht PSV over de komende twee duels winnen van Galatasaray, wacht een confrontatie met een Schotse of Deense tegenstander.

PSV speelt komende woensdag de eerste wedstrijd in de dubbele ontmoeting tegen Galatasaray in het Philips Stadion. Een week later wacht de ontmoeting in Istanbul. Mochten de Eindhovenaren over die twee wedstrijden als winnaar uit de bus komen, wacht een ontmoeting moet Celtic of FC Midtjylland.

De teams die vorig seizoen beiden als nummer twee eindigde in de Schotse en Deense competities, nemen het eveneens in een tweeluik tegen elkaar op. FC Midtjylland kwam vorig seizoen uit in de groepsfase van de Champions League, waarin het als vierde eindigde in de poule met Ajax, Liverpool en Bergamo Atalanta. Celtic eindigde als vierde in de poule van de Europa League.

Als de Eindhovenaren niet weten de winnen van de Turken is de tegenstander ook bekend. In dat geval neemt PSV het op tegen de nummer drie uit de Schotse competitie van vorig seizoen: St. Johnstone.

Overigens is de wedstrijd tegen Galatasaray de eerste waarbij uitdoelpunten bij een gelijke stand niet meer dubbel tellen. De UEFA maakte eind juni bekend de regel na 56 jaar te schrappen.


Studio040 doet woensdag via de radio live verslag van de wedstrijd PSV – Galatasaray. Het duel begint om 21.00 uur. 

Laat je reactie achter