PSV-supporters zien 1 jaar cel geëist wegens vernedering

Drie PSV-supporters die in 2016 vier zigeunervrouwen vernederden voor de Champions League-wedstrijd Atlético Madrid-PSV, zien één jaar celstraf tegen zich geëist wegens vernedering.

Dat meldt de Spaanse krant Marca. Op Plaza Mayor, in aanloop naar de wedstrijd op 15 maart 2016, gooiden een aantal PSV-fans munten naar de vrouwen. Ook zou een PSV-supporter een bankbiljet voor de ogen van de zigeuners hebben verbrand.

Het is aanleiding voor de Spaanse officier van justitie om in ieder geval een jaar cel te eisen tegen de supporters. Ook zouden de verdachten ieder 600 euro moeten betalen aan de vrouwen. Met hun gedrag zouden de mannen namelijk de grondwettelijke rechten van de vrouwen hebben geschonden.

In het geval de rechter niet met die lezing akkoord gaat, eist de aanklager tien maanden gevangenisstraf voor een misdrijf tegen de morele integriteit van de slachtoffers.

Boos
De beelden van de Eindhovenaren gingen in 2016 de wereld over. PSV zelf maakte zich flink boos over het gedrag, en noemde het PSV-onwaardig. Toon Gerbrands dreigde met een stadionverbod voor de daders.

Voorwaardelijk
Of de supporters een eventuele gevangenisstraf ook daadwerkelijk moeten uitzitten is onbekend. In Spanje kunnen celstraffen van minder dan twee jaar worden omgezet in voorwaardelijke straffen.

Laat je reactie achter