PSV Media

PSV stijgt op ranglijst na zege op VVV-Venlo

PSV heeft zondagmiddag op bezoek bij VVV-Venlo met 0-2 gewonnen. Door de zege staan de Eindhovenaren weer op de tweede plek.

Trainer Roger Schmidt startte met dezelfde elf namen als tegen Heracles Almelo. Olivier Boscagli begon weer op het middenveld en die keuze wierp al snel zijn vruchten af. Na een kwartier spelen opende de Fransman op Donyell Malen, die vervolgens Cody Gakpo een vrije schietkans bood, 0-1. PSV ging daarna niet door, maar hoefde desondanks niet voor een gelijkmaker te vrezen. Yvon Mvogo moest eenmaal in actie komen, maar Giakoumakis bleek buitenspel te staan. Via Eran Zahavi en opnieuw Gakpo kregen de bezoekers enkele kansen, maar een tweede treffer bleef uit. 

Beslissing

Aan de tweede helft begon VVV-Venlo sterker dan aan de eerste helft, maar het leverde de thuisploeg geen serieuze kansen op. Na een uur spelen was het wel raak, aan de andere kant van het veld. Een aanval die werd opgezet door Mario Götze belandde via verschillende spelers voor de voeten van Malen. Hij tikte op randje buitenspel de 0-2 binnen. Diezelfde Malen kreeg even later weer een grote kans, maar de aanvaller schoot naast. Enige hoogtepunt in het laatste deel van het duel was de rentree van Armando Obispo. De verdediger was lange tijd geblesseerd en mocht tegen VVV-Venlo zijn eerste minuten maken van het seizoen.


Door de overwinning op VVV-Venlo staat PSV weer op de tweede plek, met evenveel punten als AZ maar met een beter doelsaldo.Laat je reactie achter