advertentie Banner Profile Mekkes

PSV

PSV-prominent Cees van Merode overleden

Lid van verdienste Cees van Merode is op 72-jarige leeftijd overleden.

Sinds 2011 was Van Merode ernstig ziek. Hij bleef tot het laatste moment strijden, langer dan de doktoren ooit hadden voorspeld. In al die tijd bleef Van Merode zich inzetten voor de jeugd van PSV.

Jeugdleider
Als Eindhovenaar in hart en nieren is Van Merode sinds 1975 van grote betekenis voor de jeugd van PSV. Hij regelt alles voor de talenten en hun trainers. Hij begint als jeugdleider van het onder 19-team van PSV. Ook zet hij zich in als scheidsrechter voor andere teams. Zijn inspanningen leveren hem, in 1994 de titel ‘lid van verdienste’ op. In 2018 wordt hij Koninklijk onderscheiden voor zijn verdiensten voor PSV.

Duizendpoot
PSV noemt Van Merode een duizendpoot, die een enorme diversiteit aan taken op zich neemt. Als vertegenwoordiger van het PSV-jeugdbestuur neemt hij deel aan de vergaderingen van de Eindhovense Sportraad. Daar hij komt hij ook voor andere Eindhovense sportverenigingen op. Bovendien is Van Merode altijd aanwezig als vertegenwoordiger van de jeugd van PSV in het overleg met Brabantse amateurvoetbalverenigingen met het KNVB-bestuur district Zuid.

Blessuretijd
Ondanks zijn ernstige ziekte blijft Van Merode zijn taken vervullen in de blessuretijd van zijn leven: hij bezoekt alle wedstrijden van Jong PSV, hij is betrokken bij de opzet van de UEFA Youth League (UEFA Champions League voor onder 19-teams) en hij begeleidt gastteams op de Otten Cup. De Otten Cup is het internationaal hoog aangeschreven jeugdtoernooi van PSV. Ook de jongste generatie PSV'ers draagt hem op handen, dat blijkt bijvoorbeeld als Mohamed Ihattaren de heer Van Merode meeneemt bij het ondertekenen van zijn eerste contract.

Laat je reactie achter