PSV Media

PSV neemt geen risico na coronageval: oefenduels afgelast, protocol aangescherpt

Eerder werd al een oefenwedstrijd tegen vv UNA afgelast, nadat een speler van de tegenstander positief was getest op het coronavirus. Nu heeft PSV besloten ook een streep te zetten door de duels van Jong PSV en PSV Vrouwen dit weekend, omdat niet gegarandeerd kan worden dat alle spelers corona-vrij zijn. Daarnaast heeft de club ervoor gekozen om voortaan voor iedere wedstrijd elke voetballer te testen.

Van de KNVB hoeven tegenstanders eigenlijk niet getest te worden, maar PSV ziet het als een goede voorbereiding voor als de competities weer hervat worden. Dan wil de Eindhovense profclub namelijk een soortgelijk protocol hanteren. Daarom werd in aanloop naar de oefenwedstrijd een deel van vv UNA getest en werd met de medische staf van de amateurvereniging overlegd. Daaruit bleek dat er geen klachten waren.

'Uiteindelijk zijn vandaag enkele samples van UNA-spelers opnieuw getest. Dat was een keuze van het laboratorium waarmee we samenwerken. Uit die her-test is een positief geval naar voren gekomen. Omdat die uitslag zo kort voor de wedstrijd pas tot ons kwam en de spelers van UNA al in Eindhoven waren, hebben we besloten het duel niet te laten spelen. Voor ons is deze gang van zaken reden om ons protocol aan te scherpen', legt medisch manager Gust van Montfort uit.

Jongeren
In overleg met microbioloog Jan Kluytmans van het Amphia Ziekenhuis in Breda is daarom besloten om voortaan iedereen te testen, ongeacht of die persoon klachten heeft of niet. Aanleiding voor het besluit is dat het aantal coronagevallen onder jongeren toeneemt. 

Met twee duels voor de deur, Jong PSV zou het zaterdag om 13.00 uur opnemen tegen Excelsior Maassluis en PSV Vrouwen zou om 18.00 uur spelen tegen KAA Gent, bleek het niet meer haalbaar te zijn om iedereen te testen. Daarom zijn beide wedstrijden afgelast.

Laat je reactie achter