PSV Media

PSV moet drie rondes overleven voor Champions League

Drie rondes moet het team van Roger Schmidt zien te winnen, om de groepsfase van de Champions League te halen. Dat is duidelijk geworden nadat Villareal woensdagavond de Europa League-finale won.

Had Manchester United de finale gewonnen, had PSV een voorronde minder hoeven spelen. In plaats van begin augustus de eerste wedstrijd van het seizoen te spelen, moeten de Eindhovenaren nu de laatste weken van juli al aan de bak, voor een reeks wedstrijden die eigenlijk al het belangrijkste van het seizoen zijn.

Het goede nieuws is dat de PSV-selectie relatief weinig internationals telt. Alleen Donyell Malen, Denzel Dumfries, Cody Gakpo en Yvon Mvogo gaan naar het EK. Jordan Teze speelt met Jong Oranje het EK Onder-21.

Het grootste deel van de selectie zal dus uitgerust aan de voorrondes kunnen beginnen. Daarbij heeft PSV al vroeg in het seizoen met Joël Drommel en André Ramalho enkele versterkingen aan de selectie toegevoegd.

PSV speelt de eerste wedstrijd op 20 of 21 juli. Daarin moeten de Eindhovenaren over twee duels zien te winnen van Rapid Wien, Galatasaray of FC Midtjylland.

Laat je reactie achter