PSV Media

PSV mist spelers in uitwedstrijd AZ

De Eindhovense club mist in aanloop naar AZ onder andere Davy Pröpper en Maxi Romero. Ook zijn er nog andere spelers teruggekomen van de interlandronde met wat pijntjes. Dat zorgt voor wat twijfels bij trainer Roger Schmidt.

Een paar spelers uit het basiselftal van PSV speelden de afgelopen week tijdens de interlandronde. Daarbij zijn Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo teruggekomen met wat pijntjes. Dat zorgt voor twijfels of de spelers kunnen spelen, zaterdagavond tegen de Alkmaarse club AZ. Trainer Roger Schmidt wijdt het aan de hoeveelheid wedstrijden in korte tijd. "Het speelschema dat er nu is, is voor veel spelers zwaar. Zij speelden drie wedstrijden bij het nationale elftal kort achter elkaar. Daarbij moeten ze ook nog veel reizen naar de wedstrijden toe. Het zorgt ervoor dat wij als club een grote uitdaging hebben om onze spelers het hele seizoen in vorm te houden en vooral fit.”

Belangrijke wedstrijden
De afwezigen zijn vervelend voor de club. Er staan namelijk 3 belangrijke wedstrijden op het programma. Naast AZ-uit speelt de club twee pittige thuiswedstrijden.  Donderdagavond tegen Real Sociedad in de Europa League en in de Eredivisie tegen Feyenoord. Toch voelt de trainer de druk van de wedstrijden niet: "We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Ik ben nog niet bezig met de wedstrijd tegen Sociedad. Het worden drukke weken tot aan december. Elke week is even belangrijk.”

Contract trainer
Goed nieuws kwam er afgelopen maandag gelukkig ook uit het PSV-kamp. Middenvelder Mario Götze heeft tot 2024 bijgetekend. Daarbij sprak hij de hoop uit dat trainer Schmidt zich ook langer bij de club ging voegen. De trainer wil hier zich nog niet op focussen: “Ik ga in de komende weken met de club in gesprek gaan. De club wil graag in gesprek en dat is natuurlijk een goed teken. Voorlopig focus ik mij vooral op het presteren van mijn ploeg.”

Zaterdagavond speelt PSV uit tegen AZ. De wedstrijd begint om 21:00 uur en is live te horen via Studio040 Radio. 

Laat je reactie achter