PSV Media

PSV met vertrouwen richting topper; Götze een vraagteken

Roger Schmidt ziet de wedstrijd tegen Ajax met vertrouwen tegemoet. Dat liet de PSV-coach weten bij de persconferentie in aanloop naar de topper.

Schmidt heeft gedurende de korte winterstop veel ‘nieuwe’spelers op de training kunnen verwelkomen. Zo liet Schmidt weten dat Guttiérez, Van Ginkel en Zahavi weer fit zijn. Die laatste is ook fit genoeg om zondag te starten. Daarnaast hebben ook Ryan Thomas en Mauro Júnior hun fysieke klachten achter zich gelaten en staat Armando Obispo op het punt de groepstraining te hervatten.

Tegenover de leegstromende ziekenboeg staat de mogelijke afwezigheid van Mario Götze die de afgelopen week met klachten kampte. Of hij fit genoeg is om te kunnen starten tegen Ajax, of überhaupt bij de selectie kan zitten, is onduidelijk, zo liet Schmidt weten.

Beste niveau
Niettemin ziet Schmidt de topper tegen Ajax, waar PSV bij winst de koppositie in de Eredivisie over kan nemen, met een goed gevoel tegemoet. “We respecteren de individuele kwaliteiten van de tegenstander. We hebben Ajax natuurlijk geanalyseerd en ze hebben laten zien tegen Liverpool en Atalante Bergamo een topniveau te kunnen halen. Maar uiteindelijk blijft mijn overtuiging altijd hetzelfde. Als we ons beste niveau halen kunnen we winnen.”

“Daarbij hebben mijn spelers laten zien in belangrijke wedstrijden iets extra’s te kunnen geven, zoals in de wedstrijd tegen Granada. Dan spreek in ik termen van extra motivatie en focus waardoor ze ook in tactisch opzicht een topniveau halen. En dat moeten we doen. Iedereen weet qua tactiek wat hem te doen staat. Zondag moeten we dat laten zien”, aldus Schmidt.

'Veel moeilijkere wedstrijden'
Daarmee heeft de wedstrijd voor PSV een andere lading dan andere topwedstrijden die de Eindhovenaren speelden dit seizoen, zoals tegen PAOK en Granada. “We hebben dit seizoen een aantal wedstrijden gehad waar negatieve druk op stond. Wedstrijden die we moesten winnen omdat we er anders uit zouden vliegen. Dat zijn in dat opzicht veel moeilijkere wedstrijden. Dat is hier niet het geval. Het is nog steeds één van de 34 wedstrijden. Ik zie geen zenuwen bij de spelers, ze zien het juist als een kans zichzelf te laten zien.”

Goede transfers
Daarnaast ging het over de nieuwe spits die Ajax voor 22 miljoen kocht: Sébastien Haller. “In mijn tijd als trainer in de Duitse competitie was hij één van de topspitsen. Het is een goede aankoop”, laat Schmidt desgevraagd weten. “Maar wij hebben in het begin van het seizoen goede transfers gemaakt. We focussen ons daarom op ons eigen team.”

Laat je reactie achter