PSV Media

PSV met machtsvertoon voorbij Galatasaray

PSV heeft woensdagavond Galatasaray overtuigend opzij gezet. In de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League, werd het 5-1.

Het was het eerste belangrijke duel voor PSV sinds tijden, dat werd afgewerkt in een (enigszins) vol Philips Stadion. De fans lieten luidkeels horen blij te zijn weer op de tribune te kunnen zitten, en ook de mannen van Roger Schmidt lieten vanaf het begin zien er zin in te hebben.

Wat heet. De Eindhovenaren begonnen bijzonder voortvarend aan de wedstrijd. Muslera, de keeper van de Turkse topploeg, wist in de tweede minuut een terugspeelbal niet goed weg te werken. Hij werd opgejaagd door Vertessen en Zahavi, waarna die laatste de bal uit de draai in het doel wist te werken.

In de dertig minuten daarna had PSV het beste van het spel en drukte het de Turken ver terug op eigen helft. Dat veldoverwicht werd tien minuten voor rust verzilverd. Met mooi combinatiewerk belandde de bal bij Madueke die de bal op een presenteerblaadje gaf aan Zahavi waardoor de Israëlische spits zijn tweede doelpunt van de avond kon noteren.

Aansluiting
Lang kon PSV niet genieten van de verdubbelde marge omdat Galatasaray niet veel later de 2-1 maakte. Linksback Bayram kwam voorbij Mwene – die speelde in plaats van Teze – en zette voor. Kilinc kon geheel vrij inkoppen en verschalkte zo Joël Drommel.

Orde op zaken
Dat was een domper voor rust, maar PSV toonde zich allerminst verslagen. In de tweede helft werd immers snel orde op zaken gesteld. Zahavi zette met een mooie voetbeweging Götze vrij voor de keeper en de Duitse spelmaker schoot overtuigend raak.

Na een uur spelen kwamen Gakpo en Pröpper in het veld voor Vertessen en Van Ginkel. Later maakte ook Thomas nog zijn opwachting voor Madueke. Met de drie nieuwelingen wist PSV het feest uit te bouwen.

Hattrick
Zahavi maakte in de 84ste minuut zijn hattrick compleet. Hij wist Muslera te omspelen en schoot raak in het lege doel. Even later wist ook Mario Götze uit een voorzet van Max op een wonderlijke manier zijn tweede van de avond te maken. De Duitser kreeg de bal met wat geluk op zijn schouder. Met een verraderlijke boog viel de bal, via de hand van de wederom weinig gelukkige Muslera, in het doel.

Met de overwinning kan PSV de winst in het tweeluik bijna niet meer ontgaan. Volgende week wacht de return in Istanbul, waarna hoogstwaarschijnlijk Celtic of FC Midtjylland wacht.

Laat je reactie achter