PSV Media

PSV maakt flinke winst in transferperiode

PSV kan een prima balans opmaken nu de tranferperiode is afgesloten. De Eindhoven zagen een aantal spelers vertrekken maar veel bleven er ook.

Voetbal International berekende dat er als inkomende en uitgaande transfers tegen elkaar worden weg gestreept, er een kleine 47 miljoen euro is binnengekomen in Eindhoven.

Unnerstall, Baumgartl, Malen, Dumfries, Rosario, Ihattaren en Viergever zijn vertrokken bij PSV. Daarvoor kwamen Drommel, Ramalho, Mwene, Van Ginkel, Pröpper en Vinícius terug. Niet onbelangrijk is ook dat Noni Madueke zijn contract verlengde tot 2025.

De naam van spelers die op de nominatie stonden te vertrekken, maar uiteindelijk toch bleven is minstens even lang. Bruma, Gutiérrez, Luckassen, Doan, Rigo mochten allen uitkijken naar een nieuwe werkgever maar lijken allemaal in Eindhoven te blijken. Lijken, want de transfermarkt in bijvoorbeeld Rusland en Turkije is nog open, waardoor sommige van deze spelers alsnog een stap kan maken.

Doan
Bovendien liet Bruma zien wel degelijk van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor PSV. Ook Doan, die indruk maakte tijdens zijn verhuur in de Bundesliga en daarna tijdens de Olympische Spelen, is welkom in de Eindhovense selectie, zo liet trainer Roger Schmidt al meerdere malen weten. Het was vooral de vertrekwens van de Japanner zelf die ervoor zorgde dat hij op de nominatie stond te vertrekken.

Dat is niet gebeurd, waardoor Schmidt een goede optie erbij heeft als vervanger van Götze en Madueke. De linkspoot verblijft momenteel in Japan wegens interlandvoetbal, maar kan daarna zijn waarde voor PSV alsnog bewijzen. 

Laat je reactie achter