PSV Media

PSV legt Vertessen voor vier jaar vast.

PSV heeft het contract van aanvaller Yorbe Vertessen opengebroken en verlengd tot medio 2025.

De aanvaller heeft zich dit seizoen voor het eerst laten zien bij het eerste elftal. In alle competities samen speelde hij 17 wedstrijden. In de laatste vier wedstrijden van het seizoen wist hij zich steeds meer te onderscheiden met twee doelpunten en twee assists. Daarbij maakt de Belg indruk met zijn snelheid en kracht.

Met de nieuwe verbintenis bindt PSV de talentvolle aanvaller voor 4 seizoenen aan zich. Het huidige contract van de aanvaller liep volgende zomer af. Vertessen zit al vanaf de F’jes in de PSV-opleiding en dus is technisch manager John de Jong blij dat hij het contract van de Belg heeft kunnen verlengen. “Yorbe is het ultieme bewijs dat hard werken en geduld opbrengen loont en daarmee is hij een voorbeeld voor alle talenten van de PSV Academy”, laat De Jong weten.

Vertrouwen
“De talentvolle aanvaller heeft altijd de ambitie gehad om het eerste elftal te halen. Dat is hem gelukt en nog altijd probeert hij dagelijks het beste uit zichzelf te halen. Dit contract is het resultaat van keihard werken, geloof en wij spreken hiermee ons vertrouwen in Yorbe uit”, aldus De Jong.

'Blijven knokken'
Vertessen laat weten zijn nieuwe contract te zien als een beloning voor zijn goede seizoen. “Sinds ik deze winter werd opgenomen in de A-selectie is mijn ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt. De afgelopen jaren waren niet altijd makkelijk. Ik ben blijven knokken en heb mijn plaats in de groep inmiddels gevonden”, zegt de aanvaller.

“De laatste wedstrijden heb ik me met doelpunten en assists ook kunnen laten gelden. Mijn doel is om dat de komende jaren te blijven doen en ik ben dankbaar dat PSV me de kans geeft me hier verder te ontwikkelen”, besluit Vertessen.

Laat je reactie achter