PSV Media

PSV lacht het best dit weekend

PSV is met een zwaar bevochten overwinning op Sparta opgeklommen naar de tweede plek naar de eredivisie. Doordat Ajax, Willem II en Feyenoord allemaal een verliespartij speelden, zijn de Eindhovenaren de winnaar van het weekend.

Roger Schmidt rekende erop dat de Rotterdammers een stugge tegenstander zouden vormen. Ook eerdere wedstrijden tegen de Spartanen leverde immers moeizame overwinningen op. Dat liet de coach weten in aanloop naar het duel.

Ook zondagavond in het Philips Stadion ontstond het spelbeeld van een gedisciplineerd verdedigend Sparta dat erop loerde tegen te slaan in de counter. PSV had moeite met het komen tot uitgespeelde kansen.

De keren dat de Eindhovenaren kwamen tot een schot op doel, vonden ze steevast doelman Maduka Okoye op hun pad. De schrik sloeg zelfs nog toe nadat Spartaan Vito van Crooij raak schoot. De aanvaller maakte in de vooractie echter hands waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

Tweede helft
In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks met een PSV dat tevergeefs op de gesloten Sparta-poort bleef dreunen. In de 81ste minuut was het dan toch zover. Sangaré dribbelde met de bal aan de voet richting het zestienmetergebied en verschalkte de sterk keepende Okoye.

Die treffer werkte bevrijdend voor PSV, dat even later na een actie van Gakpo via Thomas op 2-0. Sparta maakte nog een aansluitingstreffer na slordig balverlies van Ramalho, maar de drie punten kwamen niet meer in gevaar.

Door de winst is PSV koploper Ajax tot één punt genaderd. Feyenoord heeft drie punten minder dan de Eindhovenaren met een wedstrijd minder gespeeld.

Laat je reactie achter