PSV Media

PSV krijgt financieel mega-impuls van 50 miljoen

PSV gaat een enorme financiële klapper maken. Via een investeringsfonds en een extra hypotheek op het stadion gaat de club er op korte termijn minimaal 50 miljoen euro op vooruit.

Verschillende media melden dat PSV de afgelopen periode meerdere opties heeft onderzocht om de financiële positie van de club te verbeteren. Zo is de optie om met een rijke eigenaar in zee te gaan onderzocht, net als een beursgang.

De Eindhovenaren hebben die twee ideeën afgeschoten. In plaats daarvan kiest de club een constructie waarin meerdere investeerders samenkomen in een partnerfonds. Daarnaast zet PSV een extra hypotheek op het stadion. De verwachting is dat die twee stappen PSV op korte termijn minimaal 50 miljoen euro opleveren. Bovendien blijft PSV op die manier baas in eigen huis.

Een soortgelijke constructie heeft de club nu ook met de Brainport-sponsordeal, waarin verschillende bedrijven uit de Brainport-regio een gezamenlijk bedrag inleggen.

Aanhaken
Een deel van het geld dat de financiële injectie oplevert, zou de komende transferperiode al gebruikt kunnen worden om de selectie te versterken. De financiële klapper moet ervoor zorgen dat PSV het kapitaalkrachtige Ajax ook op de lange termijn kan blijven bijbenen in de vaderlandse competitie. Daarnaast moet het geld ervoor zorgen dat PSV in Europa kan aanhaken bij de top 32.

Laat je reactie achter