PSV Media

PSV klaar voor zwaar januariprogramma

PSV ziet vol vertrouwen het zware programma tegemoet dat de Eindhovense ploeg in januari voor de boeg heeft.

Dat laat Roger Schmidt weten op de clubwebsite, waarin de hoofdcoach terugkijkt en vooruitblikt op het huidige seizoen. Schmidt laat weten dat zijn ploeg klaar is voor de zware januarimaand, waarin onder meer confrontaties met Ajax, AZ en Feyenoord op het programma staan.

“We weten nu hoe we met drukke programma’s moeten omgaan als team”, zegt Schmidt over de naderende Eredivisie-toppers. “De eerste seizoenshelft hebben we laten zien dat we op belangrijke momenten iets extra’s kunnen. Dat moeten we de komende weken laten zien. We hebben vertrouwen. We zijn er klaar voor.”

Vertrouwen
Dat het qua vertrouwen in de Eindhovense hoofden wel goed zit, mag niet verwonderen nadat PSV nog op drie fronten actief is na de winterstop. Iets dat niet vaak voor kwam de voorbije jaren. En hoewel de Eindhovenaren halverwege de eerste seizoenshelft enkele keren door de ondergrens zakten, eindigde PSV als nummer 1 in hun Europa League-poule en staat de ploeg slechts één punt achter nummer 1 Ajax in de competitie.

'Haast perfect half jaar'
Die goede collectieve prestatie ging volgens Schmidt samen met de goede ontwikkeling van individuele spelers. “Jordan Teze en Olivier Boscagli hebben een haast perfect half jaar gedraaid. Het is mooi om hun ontwikkeling te zien.”

Daarnaast heeft Schmidt lovende woorden over Mario Götze. “Mario is naast een heel fijn persoon, enorm professioneel en gemotiveerd. Een mooie bijkomstigheid voor ons is dat hij met zijn kwaliteiten wedstrijden kan beslissen.”

Mo
Daarnaast laat Schmidt weten blij te zijn met de stappen die Mohammed Ihattaren gedurende de eerste competitiehelft zette. “Het was een belangrijke tijd voor hem. De zon scheen de afgelopen vijf maanden niet altijd voor Mo. Ik wist meteen dat het een hele goede jongen was, maar zijn houding was niet hoe ik die verwachtte. Hij kreeg de afgelopen maanden een nieuwe kijk op professioneel voetbal."

"Wij kunnen hem advies geven en hulp bieden, maar hij moet het zelf inzien en veranderen. Dat heeft hij gedaan. Nu laat hij zien wat hij in huis heeft”, zegt Schmidt tenslotte.

Laat je reactie achter