PSV Media

PSV klaar voor Galatasaray maar ziet zichzelf niet als favoriet

Bij de persconferentie in aanloop naar de tweede voorronde voor de Champions League ging Roger Schmidt, samen met kersverse aanvoerder Marco van Ginkel onder meer in op de kansen van PSV tegen de Turkse nummer twee van vorig seizoen.

Hoe de verhoudingen zijn tussen PSV en Galatasaray kon zowel Schmidt als Van Ginkel weinig zeggen. “Het is een goed team, met ervaren spelers. Maar hoe goed ze zijn, en hoe de verhoudingen zijn is moeilijk te zeggen”, zegt Schmidt. “Het is in het begin van het seizoen altijd moeilijk te zeggen. We zitten eigenlijk midden in de voorbereiding en moeten ervoor zorgen dat we er klaar voor zijn. En dat zijn we.”

Dat Galatasaray niet bepaald een vlekkeloze voorbereiding kende, zegt Schmidt daarom weinig. “We zullen ze niet onderschatten omdat een oefenduel met Olympiakos niet door ging. Als ons hetzelfde was gebeurd, hadden wij er ook voor gezorgd dat we toch klaar voor het duel waren geweest.”

Marco van Ginkel ging daarin mee. “Ze hebben goede en ervaren spelers. Vorig seizoen zijn ze op doelsaldo tweede geworden dus ik denk dat het uiteindelijk fifty-fifty is”, weigerde de middenvelder de favorietenrol.

Voldoende meters
Wat wel duidelijk is, is dan Van Ginkel woensdagavond de aanvoerder is in het treffen met de Turken. “Ik voel me goed en ik ben fit.” Volgens Van Ginkel is het geen probleem dat de meeste PSV’ers in de voorbereiding nog geen 90 minuten speelde in het oefenduel. “Ik denk niet dat dat een probleem wordt. Behalve de oefenduels hebben we ook op de training wedstrijden gespeeld. We hebben voldoende meters in onze benen.”

Tweede aanvoerder
Voor Schmidt was de keuze voor Van Ginkel als aanvoerder niet moeilijk. “Hij heeft de persoonlijkheid, de kwaliteit en hij is fit. Daarom was het een logische keuze.” Daarnaast is duidelijk geworden dat Cody Gakpo de tweede aanvoerder is. “Hij heeft vorig seizoen stappen gemaakt en heeft deze zomer zijn debuut gemaakt als international. Hij is een jongen uit Eindhoven, een jongen van de club.”

Of Gakpo ook meteen zijn opwachting maakt tegen Galatasaray liet Schmidt in het midden. “Hij heeft een korte vakantie gehad en is in die tijd fit gebleven. Hij doet het goed op de training en is een optie voor morgen. Voor hoe lang weten we nog niet.”

Uitdoelpunten
Behalve dat de wedstrijd enorm belangrijk is voor de rest van het seizoen, is het treffen met Galatasaray ook om een andere reden bijzonder. Het is namelijk voor het eerst in 56 jaar dat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen. Iets dat volgens Schmidt niet al te veel invloed heeft.

“Dat is afhankelijk van het resultaat”, zegt Schmidt. “Het zou kunnen dat het misschien goed is voor ons dat het is afgeschaft, omdat de eerste wedstrijd thuis is. Maar volgens mij werden wedstrijden niet heel vaak op basis van deze regel beslist. Ik denk daarom dat het niet veel invloed heeft. Voor ons is het geen onderwerp van gesprek”, aldus Schmidt.

Laat je reactie achter