advertentie Banner Siteli

Studio040| Alain Heeren

PSV klaar voor FC Groningen

PSV is klaar voor FC Groningen dat laat hoofdcoach Roger Schmidt weten tijdens de persconferentie vrijdagmiddag.

Bij die wedstrijd is Sam Lammers 'gewoon' aanwezig laat Schmidt weten. Lammers is in een conflict verwikkeld met de clubleiding en wil graag de overstap maken naar het Italiaanse Atalanta Bergamo. De clubleiding wil hem echter niet laten gaan omdat ze in de veronderstelling was dat ze een mondeling akkoord hadden met de spits over contractverlening.

Schmidt laat weten Lammers gewoon mee te nemen naar Groningen. “Hij heeft de gehele voorbereiding goed gespeeld en stelt zich ook nu erg professioneel op. Iets wat ik zeer waardeer”, zegt Schmidt. “De transferperiode is een moeilijke periode voor sommige spelers. Sam heeft nog tien maanden een contract en als hij een overstap wil maken is dat zijn goed recht”, toont Schmidt zich begripvol, “Maar ik hoop dat hij blijft.”

Denzel Dumfries gaat de band dragen. Hij heeft het vorig seizoen op een verdienstelijke manier ingevuld en laat zich op een goede manier gelden.

• Roger Schmidt

FC Groningen meer dan Robben
Wie er zondag bij de eerste competitiewedstrijd ook bij is, is Arjen Robben, zij het in het shirt van FC Groningen. “Robben is een fantastische speler. Het feit dat hij speelt is erg goed voor de competitie, het maakt de romanticus in jezelf wakker. Maar Groningen is meer dan Arjen Robben. We respecteren alle spelers in het team, we gaan ook geen aanpassingen doen omdat Robben meespeelt.”

Ook vertelde Schmidt wie het komend seizoen de aanvoerder is. “Denzel Dumfries gaat de band dragen. Hij heeft het vorig seizoen op een verdienstelijke manier ingevuld en laat zich op een goede manier gelden.”

Sleutelspelers aanvoerder
Als reserve-aanvoerder heeft Schmidt Pablo Rosario en Donyell Malen aangewezen. “Ze zijn sleutelspelers in dit team en hebben een heel goede voorbereiding gedraaid.” Dat het jongere spelers zijn doet er niet toe volgens Schmidt. “Het hele team is jong, dat maakt niet uit. Ze zijn belangrijk voor dit team, daar gaat het om.”

Titelfavoriet
Ook sprak Schmidt zich uit over wie de titelfavoriet is deze competitie. “Dat is Ajax. De club met het hoogste budget moet altijd titelfavoriet zijn.”

PSV kan beschikken over een fitte selectie. Alleen Guti en Obispo zijn geblesseerd. Achter de namen van Bruma en Romero staan nog vraagtekens.

Laat je reactie achter