PSV Media

PSV is op zijn hoede voor Graz

PSV is op zijn hoede voor het Europe League-duel tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. Samen met Phillipp Mwene blikte Schmidt vooruit op het treffen.

Hoewel PSV de laatste wedstrijden moeite had het goede spel van de seizoensopening op de mat te leggen, kijkt Schmidt met met vertrouwen naar de wedstrijd tegen de Oostenrijkers.

“Afgelopen weekend hebben we een hoop kansen gecreëerd en natuurlijk is het niet goed dat we die niet in doelpunten hebben kunnen omzetten. Toch maak ik me daarover niet te druk. We hebben eerder in het seizoen al laten zien dat we een stuk efficiënter dan afgelopen jaar. Het moet beter dan zaterdag, maar ik verwacht ook dat dat zal gebeuren”, zo laat Schmidt weten.

Ook gaf de Duitser aan hoog op te geven van wat op papier de zwakte tegenstander is in de Europa League-poule van de Eindhovenaren. “Het is geen toeval dat Sturm Graz op dit moment tweede in de Oostenrijkse competitie staat. De club en dit team in het bijzonder heeft zich de afgelopen tijd uitstekend ontwikkeld. De trainer heeft een duidelijke manier van spelen en kan dat uitstekend op zijn selectie overbrengen. Gesterkt met het fanatieke publiek hier in Graz staat ons een flinke opgave te wachten”, zo meldt Schmidt.

'Vol agressie'
Ook Mwene laat weten uit te kijken naar de wedstrijd. De linksback, die begin deze maand debuteerde voor het nationale elftal van Oostenrijk, verwacht een aanvallend Graz tegenover zich. “Oostenrijk heeft geen traditionele voetbalcultuur, maar ik verwacht morgen een goede sfeer. Sturm Graz staat bekend om hun trouwe en op een goede manier agressieve achterban. Ik verwacht een mooie wedstrijd, ook al omdat de ploeg een beetje op een zelfde manier wil spelen als PSV: vol agressie. Bovendien is Sturm Graz in vorm”, zo laat de flankverdediger weten.

Laat je reactie achter