PSV Media

PSV heeft eerste versterking voor volgend seizoen binnen

De transfer met Joël Drommel is eindelijk rond. De doelman komt aan het eind van dit seizoen over van FC Twente.

De komst van de FC Twente-doelman was al een tijdje in de maak. Nadat bekend werd dat PSV de keeper wilde overnemen van de tukkers, leek het er even op dat de transfer zou afketsen op de hoge vraagprijs waaraan de Twentenaren zich vasthielden.

Vorige week was er een doorbraak in de onderhandelingen. Naar verluid omdat de keeper afzag van een deel van de transfersom. Daardoor zakte de vraagprijs naar verluid van zo'n 6 miljoen euro naar een bedrag dat rond de 4 miljoen euro zou liggen.

Met Drommel hebben de Eindhovenaren de eerste versterking voor volgend seizoen binnen. Technisch directeur John de Jong laat weten blij te zijn met de komst van Drommel. “Joël heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al ontzettend veel ervaring op het hoogste niveau. Hij is één van de meest beloftevolle keepers van Nederland en de Eredivisie. We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en potentie.”

“Met het aanstaande vertrek van Lars Unnerstall en de mogelijkheid dat Yvon Mvogo terugkeert naar RB Leipzig in ons achterhoofd, wilden we er zeker van zijn bij de start van het seizoen te beschikken over een betrouwbare keeper die de kwaliteiten heeft om voor PSV te spelen”, vervolgt De Jong. “Dat is met het aantrekken van Joël gelukt."

Het is onduidelijk hoe PSV de positie van tweede doelman gaat invullen. Dat Mvogo in Eindhoven blijft staat allerminst vast. Daarmee lijkt het niet uitgesloten dat dat één van de huidige keepers van Jong PSV doorschuift als tweede doelman. "[We] beschikken met Maxime Delanghe en Vincent Müller over twee talentvolle keepers die dit seizoen gegroeid zijn door trainingen bij de A-selectie en wedstrijdminuten met Jong PSV”, zegt De Jong daarover.

Ook Drommel zelf laat weten blij te zijn dat zijn overgang naar Eindhoven definitief is. “Vanaf het eerste gesprek, heb ik mijn zinnen op een overstap naar PSV gezet”, zegt Drommel. “De club en Roger Schmidt hebben veel vertrouwen in mijn kwaliteiten. PSV is een Nederlandse topclub, die jaarlijks strijdt om de prijzen en Europees voetbal speelt. Naar die uitdaging was ik op zoek. Ik wil het seizoen goed afsluiten en kijk enorm uit om daarna aan te sluiten bij PSV en kennis te maken met de spelersgroep en overige stafleden.”

Laat je reactie achter