PSV Media

PSV heeft derde versterking binnen: Mwene tot 2024 in Eindhoven

PSV heeft de derde versterking voor het nieuwe seizoen binnen. Oostenrijker Phillipp Mwene heeft een contract tot medio 2024 getekend bij de club.

Mwene komt transfervrij over van het Duitse FSV Mainz 05, dat dit seizoen twaalfde werd in de Duitse competitie. Voor Mainz speelde de verdediger, die zowel als links- als rechtsback uit de voeten kan , voor Austria Wien, VfB Stuttgart en FC Kaiserslautern.

Bij PSV waren de backposities dun bezet vorig seizoen. Alleen daarom al is Mwene een welkome versterking. Maar ook met zijn ervaring voegt de Oostenrijker wat toe aan de selectie van Roger Schmidt. “Wanneer je een selectie samenstelt zoek je altijd naar een mix tussen talent, ervaring en specifieke kwaliteiten”, laat technisch manager John de Jong weten.

“Phillipp is een multifunctionele speler, die zowel rechts als links in de verdediging en op het middenveld uit de voeten kan. Hij heeft afgelopen seizoen nagenoeg alles bij Mainz gespeeld en voegt de mogelijkheid om meer te variëren aan onze selectie toe. Met zijn 27 jaar zit Phillipp in de bloei van zijn carrière en hij heeft getoond zich staande te kunnen houden in één van de sterkste competities van Europa.”

'Spelen om de prijzen'
Mwene zelf is ook blij met zijn nieuwe club. “De eerste indruk die ik van PSV heb gekregen is enorm goed”, zegt de verdediger in een eerste reactie. “Het stadion en de trainingsfaciliteiten zien er fantastisch uit. PSV is een grote club, die veel prijzen heeft gewonnen en ieder jaar strijdt om de titel. Naar die uitdaging was ik op zoek. Op het veld zal ik alles geven. Ik ben multifunctioneel en speel waar de coach denkt me het best te kunnen gebruiken. Ik kijk ernaar uit om onderdeel te zijn van deze club.”

Na Joël Drommel en André Ramalho is Phillipp Mwene de derde aanwinst voor PSV dit seizoen. 

Laat je reactie achter