PSV Media

PSV geeft voorsprong weg in spannende topper

Het PSV van coach Roger Schmidt schoot uit de startblokken, maar zag Ajax zondag langszij komen. De wedstrijd eindigde in 2-2.

PSV kende in Amsterdam een geweldig begin van de wedstrijd. De Eindhovense club kon in Amsterdam geen beroep doen op Mario Götze, maar dat leek de ploeg niet te deren.  Eran Zahavi wist na twee minuten het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken, en daarmee ook de 5000ste treffer van PSV in de Eredivisie. Na ruim twintig minuten lukte het Zahavi weer om het doel van Ajax te vinden: 0-2.

Quincy Promes hielp de thuisploeg terug in de wedstrijd. In de 40ste minuut was het 1-2. Kort voor rust wist Zahavi bijna weer een goal te maken voor PSV, maar een voorzet van Ihattaren ging net aan zijn hak voorbij.

Ajax vecht terug  
In de tweede helft was het Ajax die meerdere kansen kreeg. Op jacht naar de gelijkmaker bracht de thuisploeg de net aangetrokken Haller. Hij leek al snel voor de 2-2 te tekenen, maar Haller staat buitenspel. In de 65ste minuut was de gelijkmaker dan toch daar. Anthony maakte het doelpunt.

Tweede plek
PSV blijft door de gelijkspel op de tweede plek van de Eredivisie staan. Ajax heeft één punt meer dan PSV. Woensdag 13 januari speelt PSV tegen AZ, die op de vijfde plek staat.

PSV Media

Laat je reactie achter