Ryan Thomas ondergaat een echografie PSV Media

PSV gaat 3D-echografie voor spieren onderzoeken

PSV gaat in samenwerking met Philips en het St. Anna Ziekenhuis een project opzetten waarbij de belastbaarheid van spieren met 3D-echografie, beter onderzocht kan worden. Dat gebeurt onder de naam van het PSV Top Performance Center.

De verwachting is dat technologische innovatie op dit vlak, kan helpen om de prestaties van topsporters te verbeteren. Door 3D-echo’s te maken van spieren kan beter in kaart worden gebracht hoeveel belasting spieren kunnen verdragen en hoe dat door training verbeterd kan worden.

“In de wereld van topsport zijn we altijd op zoek naar verbetering”, vertelt algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV. “Innovatie is in dat proces onmisbaar. Technologie en gebruikmaken van data eveneens. Het helpt ons om talent te herkennen én te ontwikkelen. 3D-spierechografie is zo’n project dat ons vooruit kan helpen. Het is een prachtig voorbeeld van samenwerking in de Brainportregio. In onze omgeving zoeken we elkaar op en zo maken we elkaar wijzer en beter.”

Behalve PSV, Philips, het St. Anna Ziekenhuis, werken ook de Vrije Universiteit Amsterdam en InnoSportsLab Zwemmen mee aan het onderzoek. De verwachting is dat het project over ongeveer twee jaar een de eerste wetenschappelijke resultaten oplevert.

Laat je reactie achter