Stichting Matchis

PSV-ers Gakpo en De Jong zetten zich in voor meer stamceldonoren

Stichting Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren, start vandaag de campagne ‘De Match van je Leven’ en roept mannen tussen de 18 en 35 jaar op zich te registreren als stamceldonor. PSV-er Cody Gakpo en oud-PSV’er Luuk de Jong zetten zich voor deze campagne in om meer stamceldonoren te werven.

De Jong: “PSV perschef Thijs Slegers onderging onlangs een stamceltransplantatie in verband met de acute leukemie die vorig jaar bij hem werd geconstateerd. Zo heb ik heel direct kunnen zien hoe cruciaal het vinden van de juiste donor is.” Ook voor Gakpo is het belangrijk. Zijn familie heeft ook te maken gehad met ernstige bloedziekte.

De echte match van het leven
De campagne ‘De Match van je leven’ zet in op het werven van mannelijke donoren. Het doel is om in totaal 20.000 nieuwe inschrijvingen voor stamceldonoren te werven. Gakpo en De Jong schrijven zich in als stamceldonor en gaan tijdens de campagne op zoek naar nog 9.999 anderen, waarmee ze een team vormen om die ene match te vinden.

Alle nieuwe stamceldonoren kunnen zich aansluiten via het online platform matchvanjeleven.nl. Bert Elbertse, Hoofd Donor Relations & Communication bij Matchis: “We willen op een positieve en krachtige manier aandacht vragen voor dit probleem en jonge mannen inspireren om met een relatief eenvoudige stap wellicht iemands leven te redden. Juist nu, vlak voor het EK, omdat sommige mensen echt de wedstrijd van hun leven spelen in het ziekenhuis en niet op een voetbalveld.”

Laat je reactie achter