advertentie Banner Profile Mekkes

PSV en Technische Universiteit Eindhoven slaan handen ineen PSV

PSV en TU/e maken levend laboratorium

De TU/e gaat het Philips Stadion en de PSV Campus De Herdgang gebruiken als 'levend laboratorium'. Dinsdag is de samenwerking tussen de universiteit en PSV beklonken in een officieel samenwerkingsverband.

PSV kan dus voortaan data van spelers aan de studenten van de TU/e voor te leggen. Met die gegevens kunnen de studenten PSV van adviezen voorzien. PSV-directeur Toon Gerbrands heeft het tijdens de bouw van de nieuwe PSV Campus al over een speciaal 'datacenter' gehad. Een plek waar wetenschap en voetbal elkaar vinden. Dit samenwerkingsverband sluit daarbij aan.

Hier in de regio gebeuren bijzondere dingen.

• Toon Gerbrands, Algemeen directeur PSV

Algemeen directeur van PSV, Toon Gerbrands, is blij met de officiële samenwerking. “Hier in de regio gebeuren bijzondere dingen”, zegt Gerbrands. “De economie groeit in de regio Brainport Eindhoven veel harder dan elders in ons land en er staan nergens ter wereld meer patenten geregistreerd dan hier. De TU/e en PSV willen dat de prestatiecurve zo goed blijft en gaan daar samen energie in steken.”

Ook de voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e, Robert-Jan Smits ziet veel kansen in de officiële samenwerking: "PSV en de TU/e zijn allebei topclubs, die voor verbinding zorgen in de regio. Onze onderzoekers en studenten gaan hun best doen om PSV te helpen nóg beter te worden. Een studententeam gaat met die data bijvoorbeeld een prototype ontwikkelen dat de coach op het veld kan ondersteunen.”

Het Philips Stadion van de toekomst
Ook kunstmatige intelligentie gaat een rol spelen bij het ontwikkelen van ideeën rondom het Philips Stadion als stadion van de toekomst. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar mogelijkheden met betrekking tot automatisering en drones. Gerbrands: “We hebben al wat gesprekken over dit onderwerp gevoerd en dan merk je dat een wetenschappelijke blik op de materie zorgt voor boeiende inzichten. Ook binnen dit thema ontstaat er een dynamiek die veel los gaat maken.”

Laat je reactie achter