PSV en supporters blikken terug in corona-tijd

PSV en zijn supporters halen in deze gedwongen voetballoze periode via hun digitale kanalen warme herinneringen op.

Om de band met zijn supporters in corona-tijden warm te houden, heeft voetbalclub PSV op internet een soort digitale grabbelton met filmpjes en doe-tips klaar gezet. Zo worden bezoekers uitgedaagd om net als de PSV-selectie in beweging te blijven. Daarnaast zijn historische wedstrijden, documentaires, vlogs en fragmenten te bekijken. Het materiaal is gebundeld onder de hashtag-naam #psvwestandtogether en hier te volgen.
Samen kijken naar legendarische cup-wedstrijd tegen Steaua
PSV-supporters halen in deze gedwongen pauze ook zélf herinneringen op. Ze roepen via social media-kanaal Twitter op vanavond om 19.30 uur gezamenlijk het historische europacup-duel PSV-Steaua Boekarest van 1989 her te beleven. Hoewel die wedstrijd gewoon op elk willekeurig moment op YouTube terug te kijken is, roepen de initiatiefnemers juist op tot een gezamenlijke instart. Via chats wordt zo kunstmatig toch een soort saamhorigheidsgevoel beleefd.

De integrale wedstrijd van PSV tegen Steaua Boekarest, met het befaamde commentaar van Evert ten Napel ("Romario.... Wordt dit zijn derde? Wordt dit zijn DERDE? Dit ís zijn derde!! Wat een wereldgoal!!!'), is trouwens van matige beeldkwaliteit.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen