Photo Prestige

PSV eindigt trainingskamp met nederlaag

Het is PSV niet gelukt om de tweede oefenwedstrijd op het trainingskamp in Qatar te winnen.

De Eindhovenaren verloren met 2-1 tegen KAS Eupen. Bruma maakte het enige doelpunt voor PSV.

Ander Elftal
PSV speelde in de tweede helft met een zo goed als volledig ander elftal. Enkel doelman Robbin Ruiter bleef staan. Van het team dat na rust in het veld stond, liet met name Noni Madueke zich een enkele keer zien. De 17-jarige Engelsman was tijdens het eerste oefenduel tegen Club Brugge al één van PSV’s meest dreigende aanvallers en borduurde daarop tegen KAS Eupen voort met een bal op de binnenkant van beide palen. 

Ook Richard Ledezma liet zich zien. Hij ontsnapte tien minuten voor tijd aan de aandacht van de Belgische-defensie, maar miste één op één met de doelman. Morgen vliegt het team weer terug naar Eindhoven.

'We zaten in een neerwaartse spiraal' 
Volgens trainer Ernest Faber heeft de ploeg de afgelopen dagen veel werk in elkaar gestoken. Niet alleen op, maar vooral naast het veld.  “We zaten in een neerwaartse spiraal van het constant maken van verwijten naar elkaar, waardoor het zelfvertrouwen wegebde. Natuurlijk mag je soms schelden, maar niet zonder daarna oplossingen aan elkaar aan te reiken. Alleen maar negatief zijn, doet iets met je lichaam en geest. Dat is waar ik heb geprobeerd herstel te krijgen”, zegt Faber.

Sam Lammers en Steven Bergwijn
De komende wedstrijden zal Faber naar verwachting nog geen beroep kunnen doen op Sam Lammers. Steven Bergwijn, die vanwege een blessure in Eindhoven bleef om daar op te trainen en te herstellen, kan vermoedelijk wel weer snel aansluiten. Dat laat de club op hun site weten.

Laat je reactie achter