PSV Media

PSV eert 'Skiete Willy' met overwinning op FC Groningen

PSV heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen van FC Groningen in het Philips Stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor overleden clubicoon Willy van der Kuijlen.

Niet alleen vanwege het overlijden van 'Skiete Willy' was het een bijzondere avond, maar ook omdat er voor het eerst in zeven maanden weer publiek aanwezig mocht zijn. De vierduizend supporters zagen hoe Cody Gakpo de lat raakte in de beginfase. Even later miste Donyell Malen oog in oog met doelman Padt. Ook een schot van Eran Zahavi wist het net niet te vinden. PSV was de betere partij in de eerste helft, maar kon de kansen niet omzetten in doelpunten. De ploegen zochten dan ook met een 0-0 tussenstand de kleedkamer op.

Afgekeurd doelpunt
In de tweede helft was het FC Groningen die tegen de verhoudingen in bijna op voorsprong kwam. El Messaoudi mocht aanleggen, maar raakte de paal. Daarna kwamen de Eindhovenaren steeds beter in de wedstrijd. Gakpo dwong Padt tot een redding en een voorzet ging net voorbij Zahavi. Na iets minder dan een uur spelen was het wel raak. De Israëliër was het eindstation van een aanval, maar zijn treffer werd afgekeurd door de VAR. Zo'n tien minuten later mocht Zahavi wel juichen. De VAR constateerde een handsbal en de aanvaller mocht aanleggen vanaf elfmeter, 1-0. PSV bleef zoeken naar de 2-0, maar kwam niet meer tot scoren. Eindstand: 1-0.

Laat je reactie achter