advertentie Banner Siteli

Studio040

PSV-directeur Gerbrands bedreigd: “De grens is bereikt”

PSV-directeur Toon Gerbrands wordt bedreigd. Omdat het gaat om serieuze bedreigingen, moet de politie zijn huis bewaken.

Dat zei de algemeen directeur vrijdagmiddag tijdens een persconferentie.

PSV presteert al maanden onder de maat. De club werd uitgeschakeld in de Europa League en beker. Ook in de competitie zijn de resultaten slecht, met een vijfde plek op de ranglijst tot gevolg. Eind vorige maand was de harde kern zo boos dat fans de hoofdingang van het Philips Stadion bestormden. Bij de rellen met de ME werden vijf mensen opgepakt.

Agressie
De agressie van fans richt zich dus ook specifiek op directeur Toon Gerbrands. “Ik kreeg ineens de recherche op mijn dak. De grens is echt bereikt. Dit is krankzinnig. Er is heel veel gebeurd de afgelopen tijd, en nu is het een keer klaar”, aldus Gerbrands. Hij begrijpt dat er onvrede is, maar de maat is nu  vol, vindt hij. “Twee weken spreekkoren en spandoeken kan. Maar het moet een keer klaar zijn.”

Impact
De onrust bij de club en de bedreigingen hebben de nodige impact op Gerbrands. "Ik loop al een tijdje mee in het betaald voetbal, maar ik heb dit nog nooit meegemaakt. Het is heftig. Je kunt op een gegeven moment niet ineens gewoon naar je auto toelopen zonder begeleiding. Tenminste, dat adviseert de politie."

"Geen geluksdirecteur"
De directeur steekt de hand in eigen boezem, als het gaat om de crisis waarin de club is beland. “We zijn als directie verantwoordelijk. Die verantwoordelijkheid draag ik ook. Ik ben geen geluksdirecteur. Ook in mindere tijden moet je er staan. Juist dan.”

Overleg met fans en sponsoren
De afgelopen week heeft Gerbrands daarom supportersverenigingen, sponsoren, Raad van Commissarissen en de rest van de directie bij elkaar geroepen. “Het moet afgelopen zijn. We willen een dikke streep trekken onder alles wat er is gebeurd. We hebben goede gesprekken gehad, en weten nu wat er moeten doen. We voelen ons daarin gesteund. Ik verwacht van de fans ook oprechte steun.” Met het vizier op de toekomst haalde Gerbands meteen ook de doelen aan voor de komende tijd. “We moeten sowieso gaan voor Europees voetbal. En uiteindelijk moet er zo snel mogelijk weer een elftal staan dat speelt om de prijzen.”

Laat je reactie achter