Saibari en De Jong poseren met het shirt van de aanwinst PSV Media

PSV contracteert jonge Belg

Jong PSV heeft zich versterkt met de Belgische middenvelder Ismael Saibari Ben El Basra. De 19-jarige voetballer komt over van KRC Genk.

Saibari heeft een nogal multiculturele achtergrond. De middenvelder heeft namelijk Marokkaanse ouders, is zelf geboren in Spanje, maar woonde het grootste deel van zijn leven – twaalf jaar – in België.

Als Belg heeft hij ook al de nodige bekenden in de selectie van Jong PSV. "Ik ken Yorbe Vertessen, daar speelde ik altijd tegen. Ook ken ik Maxime Delanghe. Ik heb samen met hem gespeeld bij Anderlecht”, laat Saibari weten.

De voetballer heeft met zijn overstap naar PSV een duidelijk doel voor ogen. “PSV is één van de grootste clubs van Nederland. Ze zijn daarnaast internationaal ook heel bekend. Bij PSV heb je als jeugdspeler de kans om door te groeien en dat is heel belangrijk voor een jonge speler als ik."

Doorgroeien
Saibari gaat komend seizoen met Jong PSV spelen in de eerste divisie. Daar kijkt hij erg naar uit: "Ik ken al een aantal spelers die in de Keuken Kampioen Divisie hebben gespeeld. Het is een goede competitie om door te groeien. De uiteindelijke stap is om PSV 1 te halen en te spelen in de Eredivisie."

Laat je reactie achter