PSV

PSV boekt kleine winst ondanks corona

PSV heeft over het boekjaar 2019-2020 een kleine winst van 1,6 miljoen euro geboekt.

De financiële impact van de coronacrisis bedraagt zo’n 7 miljoen. Dat komt vooral door het stopzetten van de competitie, meldt PSV. Daardoor konden vijf thuiswedstrijden niet worden gespeeld. Ook zijn evenementen in het Philips Stadion, zoals Groots met een Zachte G, geannuleerd door het virus.

De 7 miljoen daling in omzet is deels gecompenseerd door de NOW-regeling van het kabinet. Daarbij is de financiële klap van de coronacrisis beperkt gebleven door de steun van supporters en sponsoren.

De klap van de crisis is daarbij nog enigszins beperkt vergeleken met het mislopen van de Champions League-inkomsten in 2019-2020. Daardoor liep de club zo’n 25 miljoen mis ten opzichte van een jaar eerder.

Transfers
Door de verkoop van Lozano en Bergwijn is het netto verkoopresultaat een kleine 47 miljoen euro. Investeringen in de selectie kostte de club 25 miljoen euro. Voordat geld werden onder meer Baumgartl, Doan en Boscagli binnen gehaald. De transfersom voor Bruma, die voor 12 miljoen euro werd vastgelegd, is geen onderdeel van dat bedrag.

Al bij al kan PSV, na aftrek van belastingen, een positief resultaat van 1,6 miljoen euro schrijven.

Laat je reactie achter