Studio040

Project Jeugd Aan Zet in Geldrop-Mierlo wil jong en oud samenbrengen

Gemeente Geldrop-Mierlo verstrekt 10.000 euro voor het project Jeugd Aan Zet. Het doel is om kruisbestuiving tussen jongeren en ouderen te krijgen.

Centrum Hofdael, LEEF Geldrop-Mierlo, LEV-groep, Kunstkwartier, De Wiele Creatief en Gemeente Geldrop-Mierlo werken samen om het project een invulling te geven. "Jongeren en senioren zijn ieder op hun eigen manier geraakt tijdens deze crisis", aldus de gemeente. De twee groepen zouden door de coronacrisis eenzaamheid ervaren, daarom willen zij de hen samenbrengen met allerlei activiteiten. 

De gemeente Geldrop-Mierlo telt ongeveer 2.700 jongeren uit de leeftijd 12 tot 18 jaar. Met het project willen zij 50 van deze jongeren uitnodigen om mee te helpen met de organisatie van Jeugd Aan Zet. 

Er zijn vijf activiteiten bedacht. Sport en bewegen, Gaming en bordspellen, Muziek en creativiteit, Film en dialoog en Erkenning en viering. 

Sport en bewegen
De buurtsportcoaches van LEEF Geldrop-Mierlo verzorgen een breed sportaanbod voor alle leeftijdscategorieën. Jongeren kunnen de activiteiten ondersteunen en eventueel zelf meedoen.

Gaming en bordspellen
Bij het jongerencentrum The Lounge in Geldrop wordt al regelmatig aan gaming gedaan. Centrum Hofdael wil hetzelfde doen, maar dan op grotere schaal. Zij willen dan toernooien organiseren met populaire games voor jong en oud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Wii Fit Plus, een fitnessgame voor ouderen. Buiten games, zullen er ook flipperkasten, pool- en biljarttafels en ouderwetse spellen zijn.

Muziek en creativiteit
Stichting Kunstkwartier en De Wiele Creatief werken samen om culturele evenementen op verschillende locaties in de gemeente te organiseren. Denk hierbij aan onder andere muzikale optredens en workshops voor dans en beeldende kunst.

Film en dialoog
Er is behoefte aan een jongerenbioscoop in Geldrop-Mierlo. Samen met het Filmhuis van Cultureel Centrum Hofdael kunnen jongeren rondom de zomer binnen en buiten een filmprogramma realiseren.

Erkenning en viering
Als klap op de vuurpijl wordt er op 3 oktober frisfeest georganiseerd. Het feest is in eerste instantie bedoeld voor minderjarigen, maar ouderen zijn ook van harte welkom. Bij alle evenementen wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM.

Jongeren die meehelpen krijgen een beloning  in de vorm van een cadeaubon ter waarde van 50 euro. Ook ontvangen zij een certificaat en krijgen zij de mogelijkheid om het maatschappelijke werk door te zetten.


Laat je reactie achter