Politiek wil toch door met de Vestdijk

De miljoenentegenvaller bij de renovatie van de Vestdijk krijgt geen politieke gevolgen. De meeste partijen in de gemeenteraad balen van de extra kosten, maar zien geen alternatief.
Vorige maand werd bekend dat de opknapbeurt 4,6 miljoen euro extra gaat kosten. Wethouder List lichtte dinsdagavond toe hoe dat kon gebeuren. De tegenvaller was al maanden bekend, maar toen de begroting werd besproken, hield ze hierover haar mond.
Ik krijg er buikpijn van

Monique List, wethouder Binnenstad

Bodemvervuiling en archeologische vondsten
De kosten van het project waren eerder al opgelopen tot zo'n 12,5 miljoen euro. Dat het nog weer duurder wordt, komt door de bodemvervuiling die moet worden weggehaald, en de archeologische vondsten. Pijnlijk voor de gemeenteraad is dat het college schijnbaar met weinig moeite een potje vond voor de 4,6 miljoen, er wordt geschoven met investeringen in infrastructuur. Dat terwijl er bij projecten die óók heel belangrijk waren, alsmaar 'nee' werd gezegd.
'We moeten nu wel doorpakken'
Terugdraaien van het hele project, of nu nog fors snijden in de kosten, was voor de Raad geen optie meer. "Dat die kosten komen is onvermijdelijk", zegt Robin Verleisdonk, D66. "En uiteindelijk is er geen weg meer terug, want je gaat nu niet meer zeggen nu er al driekwart klaar is dat we dat laatste stuk laten. Dat moeten we nu wel doorpakken."

advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen