Politiek: Einde vv Wodan onvermijdelijk

Het laatste sprankje hoop bij vv Wodan op een doorstart voor de Eindhovense voetbalclub is vervlogen. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad liet dinsdagavond weten de stekker uit de club te willen trekken.

Bijna alle politieke fracties waren duidelijk. Er is de afgelopen jaren van alles gedaan om vv Wodan te redden. Zo stond de gemeente drie jaar geleden nog garant voor een lening van zeven ton. Maar het mocht allemaal niet baten. De enorme schulden bleven, net als het  teruglopende ledenaantal,  slechte clubimago en  gebrek aan contributie-inkomsten. "Dan is er geen andere keus dan ermee te stoppen. Het is trekken aan een dood paard", aldus Rudy Reker van de LPF-raadslid.

De Eindhovense politiek volgt hiermee de lijn van wethouder Steenbakkers en de Eindhovense Sportraad. Die gaven al aan dat er na dit seizoen geen toekomst meer is voor vv Wodan, ondanks een laatste noodkreet van het clubbestuur om een doorstart mogelijk te maken.

Het doek valt dus voor vv Wodan. Toch willen alle politieke partijen dat de leden van de club kunnen blijven voetballen na dit seizoen, als de vereniging ophoudt te bestaan. "We willen voor alle leden een zachte landing", aldus CDA-raadslid Remco van Dooren.

Nieuw-Woensel
Het stadsbestuur denkt dat een zogenoemde zachte landing mogelijk is, als de club Nieuw-Woensel verhuist naar het sportpark van vv Wodan. Onder de vlag van Nieuw-Woensel zouden de spelers van Wodan dan verder kunnen voetballen. De gemeenteraad heeft daar wel oren naar. "Mits de leden van Nieuw-Woensel dit goedkeuren, en de club niet wordt opgezadeld met de financiële problemen van Wodan", reageert Van Dooren. "De gemeente moet hier wel volop ondersteuning bieden."

"Verhuizing begeleiden"
Wethouder Steenbakkers wil zich hiervoor inzetten. "Het woord is eerst aan de leden van Nieuw-Woensel. Als die akkoord gaan, doen we er alles aan om de verhuizing goed te laten verlopen. Samen met de voetbalbestuurders willen we dit gaan begeleiden."

Donderdag nemen de leden van Nieuw-Woensel een besluit over de mogelijke verhuizing naar sportpark Eindhoven-Noord.

Laat je reactie achter