advertentie Banner Siteli

Rico Vogels | SQ Vision

Politie ziet 'badkuipbootjes' aan voor drugsafval

Een flink aantal blauwe vaten, dat in Waalre langs de Dommel lag, heeft vanmiddag de aandacht getrokken van de politie.

Al gauw bleek dat de vaten niks met enige criminaliteit te maken hadden. De vaten zijn het bezit van Activiteitenboerderij 't Geveltje.

"We gebruiken de vaten voor groepsactiviteiten", zegt Frank van de Gevel, eigenaar van het activiteitencentrum. "We maken de vaten vast aan een badkuip en daarop kunnen mensen over de Dommel dobberen. Het is een goede manier om van het omliggende landschap te genieten."

Twintig jaar
Het is niet voor het eerst dat de blauwe vaten langs de Dommel lagen, wel de eerste keer dat het de aandacht van de plaatselijke autoriteiten trok.  "Dat is nog niet eerder gebeurd", zegt Van de Gevel. "We doen de activiteiten met die vaten al twintig jaar. Als ik dan verschillende groepen heb op een dag, leg ik de vaten klaar op verschillende plaatsen. Dan hoef ik niet steeds op en neer."

Antivries
En niet alleen het 'badkuipvaren' biedt Van de Gevel al twintig jaar aan, ook de bewuste blauwe vaten gaan al twintig jaar mee. "Twintig jaar geleden had ik een vriend die bij Vliegveld Eindhoven werkte. Daar werden de vaten gebruikt om antivries in op te slaan, maar ze hadden ze niet meer nodig. Ik kon ze zo ophalen."

En dus doen de vaten al twintig jaar dienst bij familie- en vriendenuitjes. Toch een best bijzondere vondst dus.

Laat je reactie achter