Sem van Rijssel | SQ Vision

Politie rukt uit na valse meldingen

Een vrouw aan de Cavallilaan heeft zondagnacht tientallen keren naar het alarmnummer gebeld zonder daarvoor een geldige reden te hebben.


De naam en het adres van de vrouw is bekend bij de meldkamer in Noord-Brabant, haar meldingen worden daarom niet zomaar doorgezet naar de eenheden op straat.

Toch ging het fout zondagnacht. Na het zoveelste telefoontje wilde de meldkamer een eenheid langs sturen om met de vrouw in gesprek te gaan over haar valse meldingen. Op dat moment kwam er een melding binnen van een schietpartij aan de Cavallilaan. 

De melding had tot gevolg dat meerdere eenheden met kogelwerende vesten naar de woning van de vrouw werden gestuurd. Niettemin werd snel duidelijk dat het een valse melding betrof.

De melding werd gedaan via de meldkamer van Rotterdam. Bij drukte kunnen bellers doorgezet worden naar een meldkamer buiten te regio. In Rotterdam waren ze niet op de hoogte van de reputatie van de vrouw aan de Cavallilaan.

De politie is uiteindelijk met de vrouw in gesprek gegaan over haar meldingen. Ze liet weten spijt te hebben van haar handelen.

Laat je reactie achter