Pixabay

Plannen voor versnelde sociale woningbouw in regio Eindhoven

Gemeenten en corporaties in de regio Eindhoven hebben plannen om versneld sociale huurwoningen te gaan bouwen. Dit moet helpen bij het bestrijden van de woningnood.

De organisaties denken veel winst te kunnen behalen door te 'standaardiseren'. Dit moet de bouw van sociale huurwoningen versnellen en leiden tot lagere kosten.

Efficiënter
"We bouwen straks op zo'n manier dat een type huis makkelijk opnieuw gebouwd kan worden. Bijvoorbeeld met een plattegrond, die meerdere keren wordt toegepast, of de muren die in de fabriek al worden gemaakt. Die maakt het hele proces meer gestroomlijnd en efficiënter", zegt Piet Machielsen, wethouder in Oirschot en woordvoerder op dit terrein namens de gemeenten binnen het Stedelijk Gebied Eindhoven. "Ook door beter samen te werken tussen gemeenten, moet er tijd en geld worden bespaard".

Krapte huurmarkt
De gemeenten en corporaties denken op deze manier de komende vijf jaar 200 tot 250 woningen per jaar te kunnen neerzetten. Het gaat dan om eengezinswoningen en appartementen voor een of twee personen. De plannen zijn vooral bedoeld om de krapte op de huurmarkt in de regio te verminderen. Het gaat dan op betaalbare huurwoningen.

Stedelijke Gebied Eindhoven
De woningen komen te staan in Eindhoven, Helmond en de randgemeenten van Eindhoven. Dat zijn de gemeenten die behoren tot het Stedelijk Gebied Eindhoven. Ook alle corporaties die actief zijn in deze gemeenten zijn betrokken bij de plannen. Ook bouwbedrijven Heijmans en BAM doen mee.

Laat je reactie achter