Het weiland waar de weg moet komen Studio040 / Michiel Bosgra

Plan voor nieuwe weg langs Nuenen-Oost is van de baan

De nieuwe weg tussen Nuenen en Helmond, dwars door de bossen ten oosten van Nuenen, gaat vrijwel zeker niet door. Het gemeentebestuur van Nuenen schrapt het plan omdat ten koste ging van de rust en natuur.

De afgelopen weken was er veel protest uit de omgeving tegen de plannen. Een online petitie is ruim 2.200 keer ondertekend.

de bewoners van het buitengebied en de wijk Nuenen-Oost mochten meepraten over de plannen, maar ze hadden het gevoel dat alles al was dichtgetimmerd. De gemeente Nuenen sprak dat echter tegen.

De nieuwe weg zou nodig zijn om het drukke verkeer uit de richting Lieshout en Beek & Donk te kunnen opvangen. Tienduizenden auto's verstoppen dagelijks de Smits van Oyenlaan en de Europalaan met auto's richting Eindhoven. Daarom werd gekeken naar een nieuwe weg die het drukke verkeer buiten het dorp om zou leiden. Maar er waren ook andere varianten onderzocht, en daar kiest de gemeente nu voor.

Onderdelen die nu wel worden uitgevoerd, zijn:

  • De busbaan bij de kruising van de Geldropsedijk en de snelweg A270 wordt omgezet in een op- en afrit van/naar de richting Eindhoven
  • De Opwettenseweg wordt verkeersluw. Fietsers kunnen bij de kruising met de Eisenhowerlaan over een viaduct richting de Wolvendijk
  • Er komen maatregelen om de doorstroming op de smits van Oyenlaan te verbeteren
De kosten gaan door de aanpassing van de plannen ook omlaag: het verkeersplan kosten nu niet meer 40 miljoen, maar 30 miljoen euro.

Laat je reactie achter