advertentie Banner Siteli

Larissa Gomes Meyer Studio040

Plan voor sporthal 't Hazzo valt duurder uit

In Waalre worden sporthal 'T Hazzo en de omgeving opgeknapt en groener gemaakt, maar politieke partijen schrikken van de financiële overschrijding.

Wethouder Uijlenhoet vindt dat er van onverwachte kosten geen sprake is. Het eerste plan, en zo ook de bijbehorende bedragen, waren een ruwe versie. "Op een gegeven moment ga je doorrekenen wat de kosten echt zullen zijn en dat viel hoger uit, maar onverwachts was het niet", aldus de wethouder.

De wethouder wil in een Porsche rijden, maar wij denken dat een Volkswagen ook een prima auto is.

• Floris Schoots

Alle partijen in de Waalrese gemeenteraad vinden het een mooi plan, maar  oppositiefracties denken dat het een stuk goedkoper kan. Floris Schoots, fractievoorzitter van D66 omschrijft de onverwachte kosten als volgt: "De wethouder wil in een Porsche rijden, maar wij denken dat een Volkswagen ook een prima auto is."

Uijlenhoet is het hier niet mee eens. Om de extra kosten te dekken, wil de wethouder geld gebruiken uit twee potjes die volgens hem daarvoor bedoeld zijn. Hij vindt dat 't Hazzo en de omgeving goed aangepakt moeten worden, zodat zij in de toekomst uiteindelijk kosten besparen.

In de raadsvergadering vanavond gaat D66 een voorstel doen om de plannen te wijzigen zodat het kostenplaatje beter wordt. De partij wordt  gesteund door Waalrese oppositiepartijen ZW14, GroenLinks, Groen en Progressief en PvdA. Maar dat is net niet genoeg voor een meerderheid. Daarom hoopt Schoots de andere partijen te overtuigen.
 
Plan
In en rond sporthal 't Hazzo wordt verbouwd om het gebied groener en representatiever te maken. Een deel van de sporthal is bijvoorbeeld gesloopt om er een nieuwe kleine ontmoetingsruimte voor ouderen van te maken. Ook wordt het gebied aangepast zodat er sociale woningbouw komt.

De raadsvergadering is digitaal via een livestream te volgen vanaf 19:30 uur.

Laat je reactie achter