advertentie Banner Profile Mekkes

Bewoner van Hof van Bethanië Studio040 / Tim Vellinger

Pilot verzorgingshuis Mierlo succesvol; er kan verruimd worden

Het experiment met soepelere bezoekregelingen in verzorgingshuizen pakt goed uit. Bij het Hof van Bethanië in Mierlo zijn ze tevreden met de resultaten.

Het Mierlose woonzorgcentrum deed mee aan een landelijke proef om de bezoekregeling voor ouderen te versoepelen. In het verzorgingshuis was er geen enkele bewoner besmet raakte met corona en dus waren de bewoners, samen met 24 andere verzorgingshuizen in Nederland, die één familielid mochten ontvangen. Nu de pilot succesvol blijkt mogen er nu vier bezoekers

"Het is fijn dat de pilot goed is gegaan", Jojanneke Hermes, verbinder bij Savant Zorg. "Zeker in het begin speelde de onzekerheid dat het virus met zich meebracht een grote rol. We zijn meteen heel duidelijk geweest in onze communicatie, zeker naar de familie van de bewoners. Daarmee hebben we, denk ik, de rust bewaard. Ook zit ik met de andere organisaties van de proef in een whatsappgroep om vragen te stellen en ervaringen te delen."

De succesvolle pilot is goed nieuws voor de bewoners, maar ook zeker voor de familie. Een verslaggever van Studio040 kon daardoor op bezoek bij zijn oma die in Hof van Bethanië woont.

Naast de zorg die we altijd voor onze bewoners hebben, kwam daar ineens ook een stukje welzijn bij

• Yvonne van Loon, verzorgende

Extra zorg
Doordat tijdens de pilot slechts één bezoeker mocht komen, werd de druk bij het verzorgd personeel groter. "Naast de zorg die we altijd voor onze bewoners hebben, kwam daar ineens ook een stukje welzijn bij", vertelt verzorgende Yvonne van Loon.  "Bewoners mochten bijvoorbeeld niet meer naar de kapper. Dus, we hebben ook soms de haren geknipt en rollers in gedaan. Ook hebben we spelletjes gedaan gezongen en gedanst. Normaal gesproken zouden vrijwilligers hierbij helpen. Wat dat betreft kwam er inderdaad meer op ons bord, maar we hebben het graag gedaan."


Voorbeeld
Hermes hoopt dat de ervaringen van 'hun pilot' een voorbeeld is voor andere zorghuizen: "Wij hebben nu al een heel draaiboek liggen. Wat de andere locaties van Savant zeker als voorbeeld gebruiken. Daar hebben ze wel hun eigen sausje aangegeven. Elke locatie is natuurlijk anders, maar die hebben zeker heel veel gehad aan het voorwerk dat nu gedaan is."

Laat je reactie achter