Philips

Philips ontwikkelt sensor om patiënt thuis in de gaten te houden

Philips heeft in samenwerking met het Catharina Ziekenhuis een sensor ontwikkeld waarmee ziekenhuizen patiënten vanuit hun huis in de gaten kunnen houden.

De ‘Healthdot’, zoals Philips het apparaat heeft genoemd, is getest in samenwerking met het Catharina Ziekenhuis en wordt in Eindhoven geproduceerd. De Antonius Zorggroep in Sneek is het eerste ziekenhuis dat de sensoren gebruikt.

Door het coronavirus staat de zorg al geruime tijd onder druk. Als patiënten hun laatste herstelperiode thuis kunnen doorbrengen levert dat de zorg wat meer ademruimte op. Bovendien herstellen patiënten thuis vaak beter dan in het ziekenhuis. Met de sensor van Philips kunnen ziekenhuizen die patiënten ook goed in de gaten houden.

“De Healthdot-sensor meet ademhalingsfrequentie, hartslag, activiteit en lichaamshouding van een patiënt. Deze vitale gegevens worden veertien dagen lang, elke vijf minuten gemeten door de sensor. De data kunnen zonder tussenkomst van een ontvanger worden verstuurd naar één of meerdere dataplatformen. Via deze kunnen zorgverleners hun patiënten binnen en buiten het ziekenhuis monitoren”, laat Philips weten.

Laat je reactie achter