Bart Rijvers

Petitie voor verlichting in ‘onveilig’ Henri Dunantpark

Er is een handtekeningenactie gestart om het Henri Dunantpark in het Eindhovense stadsdeel Woensel veiliger te maken. De initiatiefnemer wil dat de gemeente zorgt voor goede verlichting in het park. Inmiddels hebben 680 bewoners een krabbel gezet.

Voor de 18-jarige Anouk dan Doorn was de maat vol, na weer een incident. Toen haar auto vernield werd, renden de daders het donkere park in. Ze besloot daarom een petitie te starten. Met als oproep: zorg voor verlichting om zo de criminaliteit te verminderen en het veiligheidsgevoel te verbeteren.

Meldingen
Al langer vinden veel buurtbewoners het er niet veilig, schijft het CDA. Zo zijn er de afgelopen tijd meldingen binnengekomen over aanrandingen, berovingen, overlast door jeugd, drugshandel en illegaal vuurwerk. Jaren geleden waren er ook al eens mishandelingen en vernielingen in het park.

Verlichting
'Buurtpreventieteams van De Tempel lopen nog op stukken waar het wel goed verlicht is, maar het team van de Woenselse Heide gaat vanwege de donkerte helemaal het park niet in. De politie en handhaving zijn wel geregeld in het park en omliggende wijken aanwezig, maar geven ook aan dat het park niet of nauwelijks is verlicht, waardoor zich situaties voordoen die niet gezien of gehoord worden', schrijft CDA-raadslid Remco van Dooren.

Maatregelen
Anouk van Doorn en het CDA willen daarom dat de gemeente ingrijpt. De handtekeningen worden aangeboden aan het stadsbestuur, en de fractie heeft raadsvragen gesteld. Zo wil de partij weten of er straatverlichting komt op de fiets- en wandelpaden in het park. Daarnaast roept het CDA burgemeester en wethouders op om meer maatregelen te nemen om de overlast in te dammen.

Laat je reactie achter