Studio040

Petitie voor aanblijven burgemeester Waalre

Een groepjes Waalrenaren is een petitie gestart om burgemeester Jan Brenninkmeijer een hart onder de riem te steken. De initiatiefnemers willen graag dat hij aanblijft als eerste burger van de gemeente. De petitie is inmiddels ruim 450 keer ondertekend.

Brenninkmeijer ligt momenteel onder vuur. De vier wethouders binnen het college en de oppositie in de gemeenteraad zien hem liever vertrekken. Zelf wil de burgemeester aanblijven, nu zijn bestuurstermijn van zes jaar er bijna op zit. 

Binnen de Waalrese politiek is er dus weinig steun voor Brenninkmeijer, maar vanuit de lokale gemeenschap komen nu wel veel steunbetuigingen. Vorig week liet het verenigingsleven al blijken de burgemeester te steunen, en nu dus ook een groep bewoners van de kernen Aalst en Waalre. 

Volgens de bewoners achter de petitie heeft Brenninkmeijer zich de afgelopen 5,5 jaar 'een echte burgervader getoond'. Daarnaast is hij benaderbaar en betrokken, schijven ze. Ook vinden de initiatiefnemers dat hij bruggen weet te bouwen en mensen te verbinden. Verder heeft 'hij oog voor een goed ondernemersklimaat'. 

Het is niet precies duidelijk waarom de vier wethouders in het college de burgemeester de rug toekeren. Daarover willen de bestuurders niets kwijt. Volgens oppositiefracties is Brenninkmeijer niet daadkrachtig en niet collegiaal. 

Laat je reactie achter